Натурално кокосово брашно - 500 гр
Висока хранителна стойност
Кокосовото брашно е богато на антиоксиданти, фибри, фолиева киселина, здравословни мазнини и жизненоважните минерали магнезий, калий, желязо, фосфор, натрий и цинк.
От БИОлогично производство
Кокосовото брашно е създадено при най-високи критерии за сигурност и безопасност от биологично производство.
Високо съдържание на диетични фибри
Кокосовото брашно съдържа около 75% диетични фибри, които значително подобряват храносмилането и детоксикацията.
Подходящо за диети и отслабване
Кокосовото брашно бързо засища заради високото съдържание на фибри и намалява калорийния прием за деня. В допълнение, подпомага храносмилането.
Регулира холестерола
Повишава добрия и намалява лошия холестерол, като ни предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
(над 10 000 доволни клиенти)
"Откакто опитах това кокосово брашно, вече изобщо не използвам пшенично. Просто вкусът му е много по-добър, а ползите за здравето не само ги усещам, но и ги виждам, защото ми помогна да отслабна" - Мирела Генова
Натурално кокосово брашно - 500 гр
(над 10 000 доволни клиенти)
"Откакто опитах това кокосово брашно, вече изобщо не използвам пшенично. Просто вкусът му е много по-добър, а ползите за здравето не само ги усещам, но и ги виждам, защото ми помогна да отслабна" - Мирела Генова
Висока хранителна стойност
Кокосовото брашно е богато на антиоксиданти, фибри, фолиева киселина, здравословни мазнини и жизненоважните минерали магнезий, калий, желязо, фосфор, натрий и цинк.
От БИОлогично производство
Кокосовото брашно е създадено при най-високи критерии за сигурност и безопасност от биологично производство.
Високо съдържание на диетични фибри
Кокосовото брашно съдържа около 75% диетични фибри, които значително подобряват храносмилането и детоксикацията.
Подходящо за диети и отслабване
Кокосовото брашно бързо засища заради високото съдържание на фибри и намалява калорийния прием за деня. В допълнение, подпомага храносмилането.
Регулира холестерола
Повишава добрия и намалява лошия холестерол, като ни предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Какво представлява кокосът?
Какво представлява кокосът?
Кокосът е плодът на кокосовата палма - тропическо дърво, което се отглежда предимно в крайбрежните райони. Това е голям плод с овална форма, с твърда, влакнеста външна обвивка и дървесна обвивка отвътре. Кокосовите орехи са известни с многостранната си употреба и са широко консумирани и използвани в различни форми.
Вътрешната месеста част на кокосовия орех се нарича кокосово месо, като именно от нея се прави едноименното брашно. Тя е богата на цял набор от жизненоважни хранителни вещества, като витамини, минерали, здравословни мазнини, диетични фибри и други.
Какво съдържа кокосовото брашно?
Какво съдържа кокосовото брашно?
Кокосовото брашно съчетава всички здравословни ползи на кокоса, защото то представлява изсушен и стрит на прах кокос. Това означава, че то има изключително богат на полезни вещества състав.
В това число влизат:
- витамини - витамин Е, витамин К, витамин С, витамини от група В
- минерали - магнезий, калий, желязо, фосфор, натрий и цинк
- важни киселини - лауринова, каприлова и миристинова киселина
- диетични фибри - съдържа 75% фибри, особено важни за храносмилането и прочистването
- здравословни мазнини
Ето как изглежда и хранителната стойност на 100 гр натуралното кокосово брашно HealthFactory:
- 413 kcal
- 19 гр протеин
- 26 гр въглехидрати
- 39 гр фибри
- 9 гр мазнини
Пълнее ли се от кокосовото брашно?
НЕ - дори спомага отслабването!
Пълнее ли се от кокосовото брашно?
НЕ - дори спомага отслабването!
Кокосовите орехи предлагат различни основни хранителни вещества, като диетични фибри, здравословни мазнини и някои витамини, и минерали. Включването на богати на хранителни вещества храни като кокос в балансираната ни диета може да подпомогне загубата на тегло, като осигури ситост и подхранва тялото. На практика, ние чрез кокоса задоволяваме огромна част от всички нужди за полезни вещества на организма си, а в същото време, хапваме вкусно и се чувстваме сити, благодарение на диетичните фибри в кокоса. Именно засищането е изключително важно, защото то ни помага да се нахраним с по-малко количество храна и по този начин, намаляваме общото количество на приетите калории за деня.
Кокосовото съдържа средноверижни триглицериди(МСТ) - вид мазнина, която се метаболизира по различен начин в тялото, в сравнение с дълговерижните мастни киселини. МСТ се превръщат по-лесно в енергия и е по-малко вероятно да се съхраняват като телесни мазнини.
Да обобщим...
Да обобщим...
Казано накратко, кокосовото брашно ни помага да внесем екзотичен и приятен привкус на всяко ястие, като паралелно ни набавя множество полезни вещества и спомага поддържането на добрата фигура.
Освен това, ако заменим традиционното брашно, което използваме с кокосово, ние ще спрем да приемаме вредни вещества и празни калории, а ще зареждаме организма си с всичко, от което има нужда, за да сме здрави и да се чувстваме добре.
7 важни ползи на кокосовото брашно за здравето и защо да го използваме всеки ден
7 важни ползи на кокосовото брашно за здравето и защо да го използваме всеки ден
Високо съдържание на полезни вещества
Кокосовите орехи са богат източник на основни и жизненоважни хранителни вещества. Те съдържат витамините С, Е, К, витамини от група В и минерали като магнезий, калий, желязо, фосфор, натрий и цинк. В състава им влизат и важни киселини, като фолиевата, лауриновата, каприловата и миристиновата. Ежедневната консумация на кокос допринася за поддържането на цялостното здраве.
Подпомага отслабването и поддържането на здравословно тегло
Кокосовото брашно съдържа голямо количество диетични фибри, които бързо ни засищат и се нахранваме за дълго време с малко количество. Това намалява общото количество на калориите, приети за деня. Фибрите подпомагат и храносмилането, което е друг фактор за по-лесното отслабване.
Здравословни мазнини
Кокосът е известен със здравословното си съдържание на мазнини, предимно под формата на средноверижни триглицериди (MCT). МСТ се метаболизират бързо от тялото и могат да се използват като леснодостъпен източник на енергия. Много по-малко вероятно е да се съхраняват като телесни мазнини в сравнение с дълговерижните мастни киселини. Включването на кокос в храненията осигурява надежден източник на здравословни мазниним, които са нужни на тялото, за да бъде здраво.
Сърдечно здраве
Лауриновата киселина в кокоса може да има силно положително въздействие върху здравето на сърцето. Освен това, кокосът регулира холестерола и е богат на диетични фибри, които могат допринасят за здравето на сърцето.
Регулира холестерола
Повишава добрия и намалява лошия холестерол, като ни предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Богат на антиоксиданти
Кокосът съдържа голямо количество антиоксиданти, като витамин С и различни фенолни съединения, които помагат за защита на клетките от оксидативен стрес и увреждане, причинено от свободните радикали. Включването на кокос в храненията допринася значително за общия прием на антиоксиданти.
Подобрено храносмилане
Диетичните фибри, присъстващи в кокосовите орехи, подпомагат здравословното храносмилане и помогат за поддържане на редовни движения на червата. Ежедневната консумация на кокос допринася за добре балансирания прием на фибри и насърчава здравето на храносмилането.
Високо съдържание на полезни вещества
Кокосовите орехи са богат източник на основни и жизненоважни хранителни вещества. Те съдържат витамините С, Е, К, витамини от група В и минерали като магнезий, калий, желязо, фосфор, натрий и цинк. В състава им влизат и важни киселини, като фолиевата, лауриновата, каприловата и миристиновата. Ежедневната консумация на кокос допринася за поддържането на цялостното здраве.
Подпомага отслабването и поддържането на здравословно тегло
Кокосовото брашно съдържа голямо количество диетични фибри, които бързо ни засищат и се нахранваме за дълго време с малко количество. Това намалява общото количество на калориите, приети за деня. Фибрите подпомагат и храносмилането, което е друг фактор за по-лесното отслабване.
Здравословни мазнини
Кокосът е известен със здравословното си съдържание на мазнини, предимно под формата на средноверижни триглицериди (MCT). МСТ се метаболизират бързо от тялото и могат да се използват като леснодостъпен източник на енергия. Много по-малко вероятно е да се съхраняват като телесни мазнини в сравнение с дълговерижните мастни киселини. Включването на кокос в храненията осигурява надежден източник на здравословни мазниним, които са нужни на тялото, за да бъде здраво.
Сърдечно здраве
Лауриновата киселина в кокоса може да има силно положително въздействие върху здравето на сърцето. Освен това, кокосът регулира холестерола и е богат на диетични фибри, които могат допринасят за здравето на сърцето.
Регулира холестерола
Повишава добрия и намалява лошия холестерол, като ни предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Богато на антиоксиданти
Кокосът съдържа голямо количество антиоксиданти, като витамин С и различни фенолни съединения, които помагат за защита на клетките от оксидативен стрес и увреждане, причинено от свободните радикали. Включването на кокос в храненията допринася значително за общия прием на антиоксиданти.
Подобрено храносмилане
Диетичните фибри, присъстващи в кокосовите орехи, подпомагат здравословното храносмилане и помогат за поддържане на редовни движения на червата. Ежедневната консумация на кокос допринася за добре балансирания прием на фибри и насърчава здравето на храносмилането.